Las Vegas második nap, délelött

Hát ez már kéremszépen a második napunk. Kisebb túra kijutni a szállodából (mivel hosszan csak kül. kaszinókon kell keresztülgázolni), gondoltam megörökítek néhány félkarú rablót. A félkarú rablók filozófiája nagyon egyszeru: jó sokat kell lerakni egy terembe, lehetoleg jó sok terembe, és akkor mindig van egy, amiben csörög a pénz, mert valaki nyert. Persze ha te nekiállsz játszani, édeskevés eséllyel ütöd meg a fonyereményt. Azért mi sem hagyhattuk ki, hogy játsszunk (márminthogy Zsófi), el is tapsoltunk vagy 5 dollárt!!! Egyébként ez a a város, ahol amikor leszállsz a repülorol, és kimész a terminálra, mindenhol játékgépek vannak még ott is!
Félkarú rablók mégegyszer.
Most még korán reggel van, azért nincsenek olyan sokan. De a nap tetszoleges idoszakában vannak emberek, akik huzogatják a kart.
Ez a kép a szálloda "bevásárlóutcájában" készült, itt éttermek, ajándékboltok vannak. Innen volt a bejárat a fedett mini vidámparkba is.
Ketten a "hirdetö oszlop" elott. Szintén a szállodában egy kedves bácsi lefényképezett minket.
Ez a szálloda vidámparkja. Elég durva kis hullámvasutacska, fejjel lefelé átfordulás, meg minden ami kellhet. Mi csak szépen megnéztük lentrol, nekünk elég volt annyi.
No igen. Vegas a könnyen-gyorsan házasodás városa is. Lépten nyomon vannak a kis esküvoi kápolnák, és a nagyobb szállodákban, mint a mienk is, külön házasságköto termek vannak, amiket igénybe lehet venni. Amikor pl. bejelentkeztünk a szállodába, mögöttünk 2-vel egy menyasszonyi ruhába öltözött hölgyike állt sorba. Amikor pedig a Stratosphere kilátótoronyban voltunk fenn (képeket lásd nemsokára), akkor pedig akaratlanul fültanúi voltunk egy leánykérésnek. Sajnos egyikünkben sem merült fel, de tök poén lett volna mégegyszer összeházasodni itt!
A szálloda egyik étterme, egy pizzéria. Itt ettünk is egyszer, egész turheto volt. De itt jut eszembe, amit meg kell hogy említsek: elso este a szálloda egy másik éttermében vacsoráztunk, ahol svédasztalos jelleggel lehetett magunkhoz venni a táplálékot. Tuti, hogy valami magyar fickó lehetett a szakács, ugyanis vörösboros marhapörkölthöz és töltött paprikához lehetett jutni!!! Általában az ilyen amerikai svédasztalos helyeken az általánosan megszokott itteni ételek vannak, nem töltöttpaprika!!! Mindenesetre mi nagyon díjaztuk!!
Na, az elobb említett esküvoi kápolna téma. Egy a sok közül.
Andris a Strip-en, háttérben a Sahara és a Stratoshpere. Most az történik, hogy elindultunk a Stratosphere felé gyalog. Ahhoz képest, hogy április van, kb 28 fok, rohadt meleg és persze szárazság. De ez még istenes, mert nyáron szerintem meg lehet itt pusztulni.
A Sahara. Egy kis mini oázis a bejáratnál.
Virágzik a pálma!
Közelítünk a Stratosphere-hoz.
Hát megérkeztünk. Ez a szálloda bejárata, a torony oldalán 1-1 ajtóval, aminek a funkciója vajon mi lehet? Menekülés? Halálugrás ajtó?
Kilátás a toronyból.
A város másik oldala. Tulajdonképpen az egész város a szórakoztatóiparról szól, de ez rengeteg embert foglalkoztat, akik törvényszeruen itt élnek. Felhívnám a figyelmet a gyakorlatilag minden kertben megtalálható úszómedencére.
A kétszer kétsávos út középen a zöld foltokkal: ez a Strip. A vége kicsit elkanyarodik, ott azért torlódnak egymásra a szállodák. Az épület a rózsaszín dudorral: az a mi szállodánk. Ezen a képen talán érzékelheto, hogy amikor elértük a szállodát, még mennyit kellett begyalogolni, hogy eljussunk a szobáig, amik a magas épületrészben vannak...a rózsaszín dudor egyébként a vidámpark rész, és a magas lakótömb és a Strip között gyakorlatilag végig kaszinók kaszinók után.
Ismét a Strip.
Kicsit ránagyítva a Stripre. A hegyes torony a Paris Eiffel tornya (azért persze kisebb, mint az eredeti), a nagy vörös aljú épület a Venetian szálloda.
Nem tudunk betelni a látvánnyal. De ha az ember belegondol, minden amit itt látni, az csalás, szemfényvesztés. Olyan ez az egész, mint egy Disneyland, csak éppen felnotteknek. Az építészet pedig: szórakoztató építészet - entertainment architecture. Nem az, amit az ember megszokott, itt az a cél, hogy minél inkább figyelemfelkelto legyen, és minél inkább nagyobb durranás legyen az épület, mint az elozo.
Namost ez a kép egy hullámvasutat mutat, ami a torony legtetején van! Ami sok, az sok, erre nem mertünk felülni, felnézni is csak félve.
Las Vegasi táj.
Ez a Stratosphere szálloda bevásárlónegyede, innen lehet felmenni liftekkel a torony tetejére.
Indulunk visszafelé. A NASCAR az itteni forma 1-nek megfelelo orület, kicsit másmilyen. Egy kis hullámvasút is, mert miért ne.
Ez a hullámvasút ugy müködik, hogy a pálya végén a sín felmegy függölegesbe. A kocsik lendületük folytán jócskán felkapaszkodnak a toronyra, majd megállnak, végül elindulnak hátrafelé, így is megteszik a teljes pályát, majd, amikor visszaérnek az indulasi pontra ki lehet szállni. Mondanom se kell, nem próbáltuk ki.