Grand Canyon, elsö rész

A Hoover Dam-nél elég sok idot eltöltöttünk, így a tervezettnél jóval késobb indultunk a Grand Canyon felé, ami onnan még kb 4 órányi vezetésre van. De mivel a Canyon megmászását nem tuztük ki célul, ezért folytattuk az utat.
Sziklás, sivatagos táj.
Vadnyugati, lepukkant hangulat egy kisvárosban.
Közelítünk!!! (Avagy McDonaldsnak mindenütt lenni kell...)
És itt vagyunk! Gyönyöru volt a látvány! Mivel délutánra érkeztünk oda, nagyjából annyi idonk volt, hogy a Canyon "peremén" lévo sétaút egy kis részét bejárjuk, ill. kocsikáztunk a kül. kilátópontok között. A Grand Canyon széle 2200 m magasan van a tengerszint felett, ennek megfeleloen elég huvös volt. Persze nem ez az egyetlen Canyon a környéken, de ez a leghíresebb. Reméljük, még lesz alkalmunk visszamenni, és megnézni a többi természeti csodát is.
Andris és a híres vörös sziklák.
Ugyanez Zsófival.
A víz pusztító hatása...ilyen csodákra képes.
A kép szélén a kilátópont látszik, ahol az elozo képeket készítettük. Az emberek méretei némi viszonyítási alapot adnak.
Ránagyítottunk a szilákra, közöttük felbukkan a Colorado folyó kékeszsöld vize. Ez volt az egyetlen pont, ahonnan akárcsak ennyire is látni lehetett a folyót.
A szilklák a túloldalon...
A légperspektíva ad némi viszonyítást a méretekrol és távolságokról.
Egy újabb kilátóponton.
Zsófi és Andris a Grand Canyonban.
Ismét a sziklák között felbukkanó folyó.
Hihetetlenül szép táj.
Nem lehet eleget fényképezni!
Most a vörösek dominálnak.
Közeli és távoli sziklák.
Ritmikusan ismétlodo csúcsos sziklamotívum.
Zsófi és a világ egyik csodája.
Azért Andrisról sem feledkezünk meg...bármennyire is tiltakozik, azért lefényképezzük!
Vad természet.
Fák a Grand Canyon peremén. Egyébként nagyon érdekes volt, hogy ahogy közeledtünk, igazán semmit nem lehetett sejteni, hogy milyen szépséges látvány tárul majd elénk. Ami végülis értheto, mert egy fennsíkba bevájt képzodményrol van szó.