Universal studios: elsü rész

Na, a következo napon a Universal Studiót tuztük kis elso programpontnak. Ez tulajdonképpen arról szól, hogy rájöttek, hogy milyen jó pénzt lehet abból csinálni, ha beengedik a nagyközönséget a stúdió közelébe, és egy vidámparkszeru képzodménnyel kiegészítve szédítik a népet. Mindenfélét hallottunk már errol a helyrol, van aki szidta, van akinek nagyon tetszett, úgyhogy kiváncsian nekivágtunk a kalandnak! Útközben ismét felbukkant a Hollywood felirat.
Megérkeztünk és bementünk a "témaparkba". Az igazi bejárat elott egy mini városka van, ami gyakorlatilag egy bevásárló körút, ajándékboltok, éttermek, mozik...
itt igazándiból csak végigmentünk (azért jól ki van találva, mert csak úgy tudsz eljutni a bejáratig, ha itt végigmész, hogy lehetoleg minél több pénzt költs).
Nagy mozik is voltak.
Egy fedett kis átriumocska.
További képek a sétálóutcáról.
Mindenféle attrakciók.
Na, itt a bejárat. Jópofa szökokút van elotte.
Andris a Univerzal logóval.
Zsófi is.
A bejárat után még egy szökokút, kissé ötvenes évek beli szocialista hangulatú szoborcsoporttal.
Szóval itt az a történés, hogy a közelmúlt meg nem csak közelmúlt filmjeinek a "kulisszái" mögé lehet bekukucskálni. Itt például rajzokat, meg mindenféle kellékeket lehetett megnézni, és a végén egy ijesztegetos folyosón lehetett végigmenni.
Animációs változatok.
Különbözo utcácskáknak különbözo a stílusa. Ez itt mondjuk egy Londoni szín.
A könyvesbolt kirakata a Notting Hill-bol!
Egy kis franciás hangulat.
Az egy dolog, hogy megépítik ezeket a házikókat, tereket, és utána arra is ügyelnek, hogy minden apró részlet a helyén legyen, és feltöltsék a díszletet a megfelelo kellékekkel (prop).
Persze minden amit itt látunk az csalás és ámítás. Ezek az épületek általában jóval kisebbek, mintha a valóságban lennének. Sokszor az ajtókat pl. direkt alacsonyra csinálják, hogy egy alacsonyabb színész magasabbnak tunjön a vásznon.
Bájos kis udvar.
A Globe színház, persze valahogy a felére zsugorítva, mindenesetre elég furi.
Egy jópofa szökokút, interaktív, Andris jól össze is vizezte magát, mert ugye neki muszáj volt kipróbálni. Utána meg jól fázott egy darabig, mert hiába Los Angeles, nem volt valami nagy meleg!
Ezek az épületek valószínuleg régen díszletként funkcionáltak, és késobb áthozták oket ide a témaparkba.
Különféle részekre oszlik a park, a zöld folt, amire rálátunk az a Jurassic Park szekció, hullámvasúttal, meg mindenféle mással.
Ez szerintem nem annyira jó poén, de mindegy...
Újabb kis udvar.
Beetle Juice és Marilyn sétálgat.