Disneyland: elsö rész

Pózolunk a Disneyland bejárata elött. A kisvasút a háttérben körbe visz a parkon, a föbb attrakcióknál állomásokkal, ahol fel- és le lehet szállni.
A házak az utcákon természetesen díszletek, jobb esetben egy-egy bolt vagy étterem van bennük
Akár Európában is lehetne ez a homlokzat, pedig ez egy vidámpark.
Zsófi a sétálóutcán
A házikóban, mint az a cégérböl is látszik, süteményt árulnak
Disnylandi utca
Ez a távoli kastély a bejárat a valódi vidámpark részbe. Persze ez az a vár, ami a Disney Studio logo-jában is szerepel.
A mester, mögötte a vár
Zsófi, Walt és Mickey
A várkastély. Ezen a képen persze már latszik, hogy nem valami nagy az egesz: egy relative kis makett a bejárat fölötti falon
Persze lehet úgy fotózni, hogy nagynak tessék.
Itt már bent vagyunk a parkban. A házikókban van valami attrakció (szellemvasút, ilyenek), vagy kajálda van.
Kastély, kilátással
Ha jól emlékszem, ezt Miniland-nek hívják. Nem vártuk ki a sorunk, de állítólag a csónakokon tett utazás során mindenféle bábok mozognak körülötted, különbözö mesejeleneteket mutatva be. A külsején valóban szinte minden mozgott, és a nagy óraszámlap alatt (középen) klassz kis bábjátékot játtszanak minden órában.
A kép alján láttszanak a bábok, amint épp masíroznak a zenére
Ez egy amolyan csodák palotája jellegü bemutató. Nem élveztük különösebben, nagyon direktben ment a marketing, és igazán semmi erdekeset, vagy akárcsak látványosat nem mutattak. Persze egy hat éves gyereknek ettöl még lehet, hogy nagy szám...
Egy kis szinházi elöadás, gyerekeknek. Ide is ki lehetne tenni a táblát, hogy 6 év felett nem ajánlott. Az elöadás kb. 20 perc lehet, így naponta vagy tízszer csinálják szegény szinészek végig.
Ismét miniland-nél vagyunk. Aranyosak ezek a bokorból nyírt állatfigurák.