Bérautó és egy hatalmas fenyő
vonal.gif (1414 bytes)

 

A Redwood forest California északnyugati csücskében található nemzeti park az óceánparthoz nagyon közel. Sokszor vádolják ezt az országot azzal, hogy nincsenek többszázéves emlékeik, és gyakorlatilag nincs történelmük. Nos, a természet viszont tud produkálni ezer éves dolgokat itt is.
Ez az erdő annak köszönheti a hírnevét, hogy hatalmas és többszázéves fenyőfákból áll. Amiatt, hogy viszonylag közel van az óceánpart, rengeteg a csapadék, viszont annyira azért távol van a nagy víz, hogy erős szél nincs, a talaj is jó minőségű, ami összességében kedvez annak, hogy a fenyők ilyen sokáig élnek és emiatt ilyen gigantikus méretűre nőnek. Találkoztunk olyan fenyőkkel, amik még Krisztus születése előtt "születtek", ezt az évgyűrűkből lehet megállapítani. Mi egy "Avenue of the Giants" nevű úton mentünk végig, ami a festői szépségű erdő egy részén vezet keresztül, és az út mentén egy csomó érdekességet lehet látni (fa, amin áthajthatsz kocsival - ez mondjuk jellemzően amerikai dolog), és kirándulgatni is lehet.
Többször megálltunk útközben fotózni, sétálni, szagolni a levegőt és gyönyörködni a fákban. Ez egy ilyen pillanat éppen.

 

< Előző        Következő >
vonal.gif (1414 bytes)

Vissza

Kezdolap

Lap teteje