Seattle - mostani lakás
vonal.gif (1414 bytes)

A jelenlegi lakásunk az Evergreen komplex-szel szomszédos lakóparkban van, amit Bellaire-nek hívnak. Többek között azért is választottuk ezt a lakást - lakóparkot, mert így a költözködés egyszerűbb volt. Bár mindenképpen a környéken akartunk maradni, hogy Andris gyaloglótávolságban legyen a munkahelyétől, és hogy egy autóval boldoguljunk ( a tömegközlekedés nem jellemző, az autó meg drága ).

A másik döntő érv volt a lakás elhelyezkedése. Sok lakóparkot megnéztünk a környéken, és mindenhol hasonlóak voltak az alaprajzok, és az árak is. Ez a lakás jó fekvésű (szemben az előzővel, ami tök északi volt), a hálószobák délkeletiek, a kandalló felőli fal déli, a nappali-étkező északnyugati. Így jó időben a nap teljesen körbejárja a lakást. A teraszunk egy kis erdőre néz (ezen keresztül jár Andris dolgozni reggelente). Ez egy top - floor apartman, így felettünk nem lakik senki (alattunk időnként laknak, de szerencsére a zongorától már megszabadultunk). A lakás az épület végében van, így saját feljárónk van, amit csak mi használunk, és egy klassz intim bejárati verandánk, ami szintén nagyon hangulatos.


Ami egy kicsit lerontotta az összképet, az a beépített bútorok állapota- tisztasága. Ez persze csak beköltözés után derült ki. Sajnos az alapos takarítás sem tüntetett el mindent, de azért mostmár sokkal jobb a helyzet.
Mindenhol világosszürke szőnyegpadló van, ami jó is meg rossz is. Jó, mert hangszigetelő, meleg és kényelmes rajta járni, de rossz, mert nehezen tisztítható, és eléggé beissza a szagokat, általában nehéz kiszellőztetni a lakást. A fürdiben, konyhában, a bejáratnál és a mosógépeknél linóleum van. A falaink fehérek, a menyezettel egyetemben. A belmagasság nem túl nagy (jellemző, hogy itt nem a 270-et preferálják), 240 körüli, de a nappaliban a tető kontúrját követi a menyezet, így ott nagyobb a tér.

Szeretjük ezt a lakást, sikerült otthonosan berendezkednünk itt. A lakást persze üresen béreljük, és nekünk kellett berendezni. Vannak bútorkölcsönző cégek is, de pár hónapnál hosszabb időre nem érdemes kölcsönözni, mert sokkal drágább. Szerencsére Seattle-ben is van IKEA, ami amerikai viszonylatban nagyon olcsó (egyhavi fizetés 2/3-áért kompletten berendezkedtünk), ami duplán jó volt: egyrészt az árfekvés miatt, másrészt a stílus végett. Az átlag amerikai bútorok stílusa nem igazán jön be nekünk, ők úgy mondják, hogy "traditional", én inkább azt mondanám, giccses. Persze lehet találni itt is igényes, cool bútort, de az meg már megfizethetetlen - számunkra. A csúcs az a 10 000 dolláros nappali bútor volt.

És most jöjjenek a képek!

alaprajz.jpg (26440 bytes)

A lakás alaprajza

 

haz1.jpg (6221 bytes) nappali1.jpg (3416 bytes) konyha1.jpg (4413 bytes)
Az épület Nappali - üresen Konyha - üresen

 

kozlekedo.jpg (3706 bytes) nappali_atlos.jpg (4937 bytes) nappali_hifi.jpg (3899 bytes)
Közlekedo- üresen Nappali - ülogarnitúra Nappali - hifi

 

etkezo.jpg (4398 bytes) szinti.jpg (4782 bytes) szinti2.jpg (5088 bytes)
Étkezo Szinti Szinti közelebbrol

 

dolgozo_asztal.jpg (4810 bytes) dolgozo_polc.jpg (4915 bytes) veranda.jpg (5971 bytes)
Dolgozó - asztalok Dolgozó - polc Bejárati veranda

 

Hálószoba Hálószoba Hálószoba

 

Lakópark bejárat Lakópark Artúr elölről

 

   
Artúr oldalról    

vonal.gif (1414 bytes)

Vissza

Kezdolap

Lap teteje