Seattle - régi lakás
vonal.gif (1414 bytes)

 

Amikor megérkeztünk hótfáradtan kb 1 napi repülés után Seattle-be, szerencsére nem kellett azon aggódnunk, hogy hol fogunk aludni, és hova tesszük a 400 kg holmit, ami az air cargóval hamarosan megérkezik. Szerencsére a Microsoft bérelt nekünk lakást 2 hónapra, és ezalatt az ido alatt kellett megtalálnunk azt a lakást, amit már saját magunknak bérelünk. Ez nagyon kellemes megoldás, mert egy felszerelt lakásba érkeztünk már a legelején, és így nem volt gond egy tea megfozése vagy egy ebéd összeütése. Azért nem voltunk teljesen kibékülve ezzel a lakással, mert földszinti volt, ezért jó sötét, és a berendezés sem teljesen a mi igényeinknek felelt meg. Ez vonatkozik a bútorozás stílusára, és az elrendezésre is. Volt két hálószobánk és két fürdoszobánk a nappali-étkezo-konyha részen kívül persze, de csak az egyik hálószobát tudtuk használni, mert mindketto franciaággyal volt berendezve. Ezért két hónapig elég kényelmetlen volt a számítógépezés, de azért túléltük.
Ezek a tanulságok viszont hozzásegítettek, hogy mire figyeljünk oda az apartmanbérlésnél és a berendezkedésnél.

Ez a lakás a Microsoft közelében lévo Evergreen lakóparkban található. Sok apartmankomplexum hirdette magát úgy, hogy percekre a Microsofttól, de hamarosan rájöttünk, hogy ez még nem sokat jelent, ugyanis a Microsoft campus elég nagy. A régi lakásból Andrisnak egy félórás kellemes sétába telt beérni az irodájába. Maga a lakópark szép zöld környezetben, fenyofákkal és mókusokkal körbevéve Redmond és Bellevue határán helyezkedik el, viszonylag lejtos terepen.
Egy ilyen lakópark általában úgy néz ki, hogy a bejárat közelében találsz egy "information center"-t, ahol általában a lakópark admintisztratív része található, és általában ennek az épületnek a közelében vannak a lakópark extra szolgáltatásai is, úgyismint úszómedence, fitness terem. Ebben a lakóparkban volt egy nyitott úszómedence, amit a januártól márciusig terjedo intervallumban nem igazán használtunk. Volt fitness terem is, amit be kell valljam nem próbáltunk ki, mert egyedül nem olyan poén, Andrist meg nehéz rávenni ilyenekre. Ezen kívül volt egy klassz társalgó egy nagyképernyos TV-vel, de mi ezt házi keretek között oldottuk meg - igaz kevésbé nagy képernyovel. Meg általában lehet találni friss cookie-t, ha bejössz, ide, és azt lehet venni.
Maguk a lakóépületek pedig 2-3 szintesek (terepviszonyoktól függoen), favázas és (ál)faborítású épületek. A lakásalaprajzok elég turhetoek, általában 1-3 hálószobás méretekig terjednek.

floorplan.jpg (25282 bytes)

A lakás alaprajza

 

haz_auto.jpg (4902 bytes) haz_kornyek.jpg (5904 bytes) konyha.jpg (4376 bytes)
A ház és a bérelt autó Lakópark hangulatkép Konyha-étkezo felé

 

mosogato.jpg (4836 bytes) napp_etkezo.jpg (4664 bytes) nappali.jpg (4712 bytes)
Konyha - mosogató Nappali - étkezo Nappali


szulinap.jpg (4776 bytes) halo1.jpg (4373 bytes) halo2.jpg (4218 bytes)
Andris öregszik (29) Háló 1 Háló 2

 

furdi.jpg (3641 bytes) mosogep.jpg (3564 bytes)
Fürdo Mosógép

 

vonal.gif (1414 bytes)

Vissza

Kezdolap

Lap teteje