Washington állam
 vonal.gif (1414 bytes)

Washington állam az Egyesült Államok északnyugati csücskében helyezkedik el, és maga az állam is több részre tagolódik.

Folyamatosan igyekszünk felfedezni a környéket. Már nagyon sok szép helyen jártunk, de még így is rengeteg a látnivaló. Seattle-t már kezdjük egyre inkább ismerni és egyre otthonosabban mozgunk benne. A Mount Rainier az állam egyik leghíresebb látnivalója, a "Volcano Country" egyik ékessége. A hegy 4392 m magas és egy gyönyörű nemzeti park található körülötte.

Seattle, öbölpart Mount Rainier, vulkanikus hegység

Az állam fővárosa nem Seattle, holott ez a legnagyobb város Washingtonban, hanem Olympia. Ott található a törvényhozás épülete. Az állam nagy városa még Portland, Seattle-től délre, ill. Spokane, egészen az északkeleti államhatáron. Spokane-t a Cascade hegylánc keleti kapujának is nevezik.

Törvényhozás épület, Olympia Spokane belvárosa naplementében

A tulipánvirágzást jövő tavasszal mindenképpen meglátogatjuk! A híres világítótornyot a Colorado folyó torkollatánál, az állam délnyugati részén már láttuk.

Természetes tulipánmező North Head világítótorony, Long Beach

Általában igaz, hogy rengeteg a szebbnél-szebb természeti látnivaló ebben az államban. A környék természeti adottságai is rendkívül változatosak: lehet találni itt vulkanikus hegységet (Mount Rainier, Mount St Helen), a Cascade hegységben télen bármikor lehet síelni, van óceánpart, de Wine Country nevű részében az államnak híres szőlő- és bor, valamint gyümölcstermelésre van lehetőség. Az ember gyakorlatilag bármerre indul el, valami csodába ütközik előbb-utóbb.
Azért itt sem csupa öröm az élet, sajnos az őszi-téli- és kora tavaszi hónapok nagyon esősek, bár állítólag ez is változóban van, és mintha az utóbbi évek folyamán kevesebb eső esne errefelé. Az eddigi tapasztalataink a télutóra, a tavaszra és a nyárra vonatkoznak: az év első felében nagy hidegek nem voltak, de nagyon későn érkezett meg az igazi tavasz. A nyárra viszont nem lehet panaszunk: általában maximum 25 fok és ragyogó napsütés volt a jellemző, persze vannak kivételek.

Ha nem éred be ennyi információval Washingtonról, látogasd meg az állam hivatalos weboldalát:

http://www.tourism.wa.gov

Most pedig jöjjenek a saját élmények!

negyzet.gif (234 bytes)

Mount Rainier National Park  Esztivel, 2002 július

negyzet.gif (234 bytes)

Óceánpart Esztivel, 2002 július

negyzet.gif (234 bytes)

Snoqualmie Falls

negyzet.gif (234 bytes)

Wild Waves strandvidámpark

negyzet.gif (234 bytes)

Lake Katchess a Cascade hegységben, Leavenworth

negyzet.gif (234 bytes)

Mount Rainier, 2003 július

line.gif (1414 bytes)

Vissza

Kezdolap

Lap teteje