Artúr
vonal.gif (1414 bytes)

 

Szóval ő Artúr, az autó, akit nagyon szeretünk. Ő egy 5 éves Ford Taurus (csak USA-ban létező típus, sajnos). Étvágya van, de itt szerencsére a benzin nem tétel. Belül mogyorószínűek az ülések, a kárpitok, nagyon klassz. A vezetőülés és az anyósülés között van pohártartó meg könyöklő (ez itt Amerika). Nem full extrás modell, de azért egy két hasznos dolog van benne: elektromos ablakemelő, központi zár, légkondi, kazettás autórádió, automata pilóta, szervó kormány és fék. Természetesen automata váltós. A típusa sedan, de a csomagtartója elég nagy, és ha lehajtjuk az üléseket, nagyon sok mindent el lehet benne vinni. Még az 1,80 magas IKEA szekrényeket is hazahoztuk vele!
Az autó itt nem annyira drága, mint otthon, de azért ez volt a legnagyobb kiadásunk eddig, hitelre vettünk (építeni kell a credit history-t!), és még fél évig törleszteni kell! Maradtunk a használt járgánynál, mert olyan autót szerettünk volna, ami alkalmas az országjárásra (kényelmes, tud menni az autópályán, biztonságos), egy ilyen kategóriájú autó újonnan kb 25000 dollártól kezdődik. Lehet már 8000 dollár körül is új autót venni, de azok színvonalban leginkább az otthoni Suzuki-ra hasonlítanak (kis motorteljesítmény, kevésbé biztonságos, hosszú úton nem kényelmes, természetesen extrák nélkül). Mi pedig ennél olcsóbban jutottunk hozzá ehhez a járgányhoz úgy, hogy vettünk hozzá garanciát, azaz ha valami komoly
baj történik vele, akkor az nem a mi költségünk, biztosítva vagyunk. Itt a használt kocsikhoz is lehet venni garanciát, szerintem ez elég jó dolog. Az árak változóak, attól függően, hogy milyen állapotban van a kocsi, tehát ez mindig egyedi szerződés szerint megy.

 

< Előző        Következő >
vonal.gif (1414 bytes)

Vissza

Kezdolap

Lap teteje